You are here

RNIDS na humanitarnom Fer-plej turniru Unicefa

04. 09. 2024.

Po treći put ekipa Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) sa zadovoljstvom je učestvovala na humanitarnom turniru Unicefa u basketu – Fer-plej. Poslednji vikend avgusta obeležila je „borba ispod obruča“ timova iz brojnih kompanija koje posluju u Srbiji. No, ekipe su se borile za zajednički cilj – prikupljanje sredstava za kupovinu asistivne tehnologije koja će pomoći učenicima sa smetnjama u razvoju i invaliditetom da uče i napreduju zajedno sa svojim vršnjacima. Od kotizacija je prikupljeno 1.760.000 dinara, a snagena terenu odmeravalo je 20 timova.

„Ovaj turnir ne samo da nas povezuje kroz sport i fer-plej, već nas podseća i na snagu zajedničkog delovanja u stvaranju jednakih šansi za svako dete u Srbiji. Podrška biznis sektora je značajna za ravnopravno uključivanje u obrazovani proces dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom i za ostvarivanje njihovih snova. Zajedno gradimo društvo u kojem je svako dete važan deo zajednice i ima priliku da dostigne svoj puni potencijal,“ poručila je Dejana Kostadinova, direktorka Unicefa u Srbiji.

I ove godine domaćin turnira bila je kompanija Comtrade, a učestvovale su ekipe iz kompanija AD Imlek, Lotus Flare, Nordeus, Yettel, Banca Intesa, SBB, Inpira, NELT, NIS, L’Oreal, Bosch, Tesla i Comtrade sistem integracije.