Ovaj mehanizam uveden je u cilju efikasne odbrane od zlonamernih aktivnosti.

Mehanizam zahteva da se pre željene akcije unese tačan rezultat prikazane operacije.

695 * 4638 =
Registar nacionalnog Internet domena Srbije
09:43 (CET) - 05. 09. 2015.

WhoIs upit

Unesite naziv željenog domena i proverite da li je slobodan

Želim da registrujem domen

Spisak ovlašćenih registara

02. 02. 2012.

Broj .RS domena prešao 70.000

Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) objavljuje da je 31. januara, u 15.06,  registrovan 70.000-ti .RS domen - tessuti.rs, kod ovlašćenog registra Loopia.

Prvi korak u stvaranju identiteta i razvoju poslovanja putem Interneta je izbor i registracija sopstvenog prepoznatljivog internet domena. Registrovanjem jednog ili više .RS domena, firme i pojedinci štitite identitet ili brend na srpskom internet prostoru. Istovremeno, geografski određuju teritoriju za koju je njihov internet sajt prevashodno namenjen.

Ipak, da bi identitet bio kompletno zaštićen, osim u latiničkom, potrebno ga je zaštititi i u ćiriličkom adresnom prostoru, registracijom adekvatnih ćiriličkih domena. Do 27. jula samo vlasnici .RS  domena imaju pravo registracije novoih ćiriličkih .СРБ domena, i to po povlašćenoj ceni. Međutim, ukoliko njihov .RS  domen sadrži slova koja ne postoje u ćirilici, kao što su “q”, “w”, “y” i “x”, preporučljivo je da registruju .RS domen koji se čita onako kako se piše. Ako, na primer, korisnik ima domen “happyface.rs”, preporuka je da odmah registruje i “hepifejs.rs” i na osnovu njega dobije pravo da registruje “хепифејс.срб”.

Više o prednostima .RS domena za preduzetnike i male biznise možete naći na adresama www.majstormile.rs i www.cicafrizerka.rs.

87201

.rs domena

REGISTRUJTE I VI SVOJ DOMEN!

2923

.СРБ domena

REGISTRUJTE I VI SVOJ DOMEN!

© 2006-2015. RNIDS - info@rnids.rs